Napredna tehnološka rješenja za visokoučinkovite domove

Montažne kuće proizvodimo u tvornici u kontoliranom okruženju, korištenjem najsuvremenije tehnologije i visokokvalitetnih materijala. Takav način gradnje omogućuje brži i učinkovitiji proces izgradnje, što rezultira vrhunskim gotovim proizvodom visoke kvalitete, trajnosti, energetskih vrijednosti i udobnosti stanovanja.

Frame sistem montažne gradnje

Frame sistem gradnje

Frame sustav zapravo predstavlja okvir odnosno kostur kuće ili drugog montažnog objekta. Izrađuje se od drvenih greda i stupova te se pažljivo postavlja na temelj prema građevinskim planovima. Drveni okvir pruža strukturalnu potporu cijelom objektu. Stupovi i grebeni raspoređeni su tako da mogu izdržati teret krova, zidova i drugih dijelova kuće ili drugog objekta.

Cross-laminated-Timber-CLT-gradnja

Cross-Laminated Timber(CLT)

Glavna karakteristika CLT sustava je njegova slojevita konstrukcija. Drvene ploče međusobno se postavljaju križno, pod pravim kutem, te se lijepe i stavljaju pod prešu. Rezultat toga je izuzetno čvrst i stabilan panel. Dodatna velika prednost je što se CLT paneli u cijelosti mogu proizvesti u tvornici te se potpuno gotovi i spremni za ugradnju transportiraju na gradilište.